Over ons

RK Parochies is een samenwerkingsverband van Eddy Hoogendijk (Partner in Verandering) en Helena Handa (H4 Business Support, H4BS).

Eddy richt zich met zijn bedrijf Partner in Verandering op de ondersteuning van parochies en geloofsgemeenschappen bij de inzet van “de digitale infrastructuur”, terwijl Helena die digitale infrastructuur levert. Eddy legt en onderhoudt de contacten met de parochies, Helena bouwt de websites en zet de sociale media op.

Eddy en Helena zijn getrouwd, hebben samen drie opgroeiende kinderen en zijn betrokken parochianen. Eddy is lid van de pastoraatgroep in Breukelen.

Het begin

In 2015 heeft de parochie St. Jan de Doper – Vecht en Venen Helena gevraagd een nieuwe website te bouwen, inclusief de integratie van sociale media als Facebook en Twitter, en het gebruik van de app Onze Kerk.

Na de invoering van die website heeft een aantal individuele geloofsgemeenschappen Helena verzocht om ook voor hen een website in de stijl van de parochie te ontwikkelen. Zo is een evenwichtig geheel van websites ontstaan dat de samenhang van de parochie harmonieus weergeeft, maar ook de eigenheid van elke geloofsgemeenschap uitstraalt.
Er worden nog steeds geloofsgemeenschappen toegevoegd.

In de loop van de tijd zijn ook nieuwe functies ontwikkeld, en er zijn ideeën voor toekomstige.

Op basis van deze websites en de ideeën voor nieuwe functies hebben wij besloten om voorbeeld websites te ontwikkelen voor parochie en geloofsgemeenschap, en onze expertise aan meer parochies en geloofsgemeenschappen aan te bieden.

Toekomstige groei

De verwachting is dat met de ondersteuning van een toenemend aantal parochies en geloofsgemeenschappen de samenwerking uitgebreid zal worden, met name met extra capaciteit binnen Partner in Verandering.

Voor deze uitbreiding zullen wij waar mogelijk voorkeur geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.