Waarom support onlosmakelijk is van de infrastructuur

Wij bieden onze digitale infrastructuur aan inclusief support. Dat doen wij omdat wij u optimaal van dienst willen zijn.

Voor veel parochies en geloofsgemeenschappen geldt dat de bekendheid met digitale mogelijkheden bij het centraal secretariaat en vrijwilligers beperkt is. Verhoging van de “digitale vitaliteit” betekent vaak een cultuuromslag, en goede support is dan essentieel.
Een website opleveren zonder goede support aan de medewerkers en vrijwilligers zou vergelijkbaar zijn met het ontwikkelingswerk van weleer: nadat de ontwikkelingswerkers vertrokken waren stonden de landbouwwerktuigen te verroesten omdat onderhoud niet goed was geregeld.

Maar er is ook een zakelijk eigenbelang, waarvan wij vinden dat het uiteindelijk ook in uw belang is.

Support als onderdeel van het abonnement op de infrastructuur heeft een aantal belangrijke voordelen:

• Wij kunnen ons concentreren op de kernactiviteiten: implementeren van de digitale infrastructuur en het geven van goede support.
    Apart factureren voor support zou overhead voor registratie en administratie betekenen, en dus kostenverhogend werken.
  • Er hoeft slechts eenmaal een beslissing te worden genomen over de benodigde financiële middelen.
    Apart factureren kan het voorbereiden betekenen door ons voor extra besluitvorming door het parochiebestuur.
  • Omdat het kostenvraagstuk niet speelt moedigt het aan om vragen te stellen. Daardoor profiteren alle aangesloten parochies en geloofsgemeenschappen van de gestelde vragen en van de ideeën die worden ingebracht.
    Niemand weet zoveel als wij samen. Samen komen we verder.
  • Wij kunnen rekenen op een voorspelbare inkomstenstroom, wat ons in staat stelt om te investeren in een stabiele support organisatie.
  • Een stabiele support organisatie bestaat uit mensen en – hoe kan het ook anders – digitale middelen. Wij investeren in een online kennisbank waar u – en uw medewerkers en vrijwilligers – als lid toegang toe heeft. Ook kunnen alle leden deelnemen aan maandelijkse online spreekuren waar oplossingen voor ingebrachte vragen worden gedemonstreerd, en waarvan vervolgens de video’s in de online kennisbank beschikbaar komen.

Al met al stelt deze aanpak ons in staat een professionele en stabiele organisatie neer te zetten die u en uw mensen ondersteunt om de digitale vitaliteit binnen uw parochie te verhogen, en gelovigen aan te spreken.